Hlavy
Hlava oddělená od trupu ryby se používá především k přípravě rybí polévky.
Mražené rybí výrobky dodáváme v celé škále sortimentu ryb od kapra, až po v některých obdobích v čerstvé podobě nedosažitelných ryb (candát, lín, štika).
Trvanlivost 1 rok se dá ještě prodloužit na 2 roky v případě, že se ryba před zmražením zavakuuje. Stále je však třeba mít na zřeteli specifické vlastnosti rybího masa a uchovávat mražené rybí výrobky při dostatečně nízkých teplotách.
Hlava oddělená od trupu ryby se používá především k přípravě rybí polévky.
Trup ryby rozpůlený přibližně středem páteře včetně břišních a prsních ploutví.
Vnitřnosti z kapra pro přípravu rybí polévky jsou žádaným artiklem restaurací nejen v předvánočním období.
Trup vznikne oddělením hlavy a hřbetní, ocasní a řitní ploutve z vykuchané ryby.
Kuchání ryby se provádí rozříznutím tělní dutiny na břišní straně od hlavy a vyjmutím všech vnitřností.
Porce jsou vyráběny porcováním půlek ryby na stejnoměrné díly určené ke kuchyňské úpravě.
Trup ryby se dělí příčnými řezy od hřbetu k břichu podél žeber na porce ve tvaru podkovy.
Filet vzniká vyříznutím svaloviny ryby co nejtěsněji u páteře a žeberních kostí. Jedná se o podstatnou část svaloviny ryby bez hlavy a ploutví.
Vložte komentář či dotaz. U článku - Mražené ryby - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Stánkový prodej třeboňského kapra na vánoce 2018 u certifikovaných prodejců.
Prodejní doba sádek a prodejních míst vánočních kaprů skupiny Rybářství Třeboň.
Díky výlovům třeboňských rybníků na podzim 2018 dojde k rozšíření sortimentu sladkovodních ryb na prodejnách.
Velikonoční prodej ryb na sádkách Praha Lahovice.
Chráněné zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007, je určeno pro produkty, jejichž kvalita se váže k místu původu chráněného potravinářského produktu.
Třeboňský kaprKlasické porcování ryb na podkovy.
Čerstvé chlazené ryby z jihočeských rybníků.
Filet je určen k rychlé přípravě jídel. Vhodný je i ke grilování.
Uzený pstruh, kapr, maréna a další sladkovodní ryby.
Čerstvé chlazené ryby z jihočeských rybníků.
Váhové kategorie tržních ryb.
Ve zpracovně ryb se opracuje ryba na výrobky jako jsou podkovy, filety a další.